Povijest tvrtke

TI-SAN D.O.O. U 2015. NOSITELJ CERTIFIKATA BONITETNE IZVRSNOSTI

Zahvaljujući odličnim poslovnim rezultatima, tvrtka TI-SAN d.o.o. je u 2015. nositelj certifikata bonitetne izvrsnosti najviše (AAA) razine. Poslovati s poduzećem koja je nositelj Certifikata bonitetne izvrsnosti znači za partnera imati poduzeće koje odlikuje stabilnost, vjerodostojnost i pouzdanost, što su sve odlike najpoželjnijih poslovnih partnera.

Preuzmite .PDF

Povijest trgovačkog društva TI-SAN d.o.o.

Trgovačko društvo TI-SAN d.o.o. osnovano je 1991. godine. Jedini osnivač društva je Petar Fruk, dipl. ing. el. Društvo je osnovano s minimalnim početnim kapitalom od 300 DEM sa sjedištem u Crnojezerskoj 20, Susedgrad.

Razvoj je išao u dva smjera prodaja i servisiranje bijele tehnike te prodaja i implementacija mjerne tehnike u procesnoj industriji i komunalnoj djelatnosti. Kako bi mogli pratiti najnovija događanja na području mjerenja i upravljanja procesima uspostavljeni su mnogi kontakti sa svjetski poznatim proizvođačima mjerila i ventila. Tako je uspostavljena direktna suradnja sa Endress + Huser, vodećim svjetskim proizvođačem mjerila u procesnoj industriji, Erhard armaturen, poznatim proizvođačem armatura za vodu, Zenner – proizvođač vodomjera, TBS proizvođač žabljih poklopaca i tablastih zatvarača (zapornica)

Direktna suradnja sa poznatim svjetskim tvrtkama omogućila nam je trenutno upoznavanje s najnovijim tehnologija, te istovremeno školovanje naših stručnjaka u partnerskim proizvodnjama.

Od 1996. do 2008. godine TI-SAN u suradnji sa našim partnerima bio je isporučitelj velikog dijela mjerne i upravljačke opreme. Spomenuti ćemo samo nekoliko najvećih projekata kao što su: pročistač pitkih voda Vodocrpilišta u Osijeku – dvije faze, Vodocrpilište u Rijeci, EKO Kašelanski zaljev – pitke i otpadne vode, Rafinerija Urinj.

Društvo nije naglo raslo, ali se je kontinuirano razvijalo i planski ulagalo samo vlastita sredstva. Tako smo 2004. godine u Svetoj Nedjelji počeli izgradnju vlastitih poslovnih prostora, a već 2005. godine uselili smo u njih.

Od 2005. godine u Hrvatskoj uvodi se mjerenje potrošnje energenata i vode. Rukovodstvo TI-SAN-a d.o.o. procijenilo je da će naše tržište, a i šira regija imati velikih potreba na području ovog programa, pa smo planski počeli na razvoju i uvođenju istoga. Počeli smo potragu za zainteresiranim parterom koji ima proizvod i iskustva.

Razvili smo partnerski odnos sa Siemensom. Naši stručnjaci prošli su obuku u Siemens centrima i njihovim partnerima te smo dobili certifikat.

Godine 2008. počinjemo sa pionirskim poslom i ugrađujemo razdjelnike topline u Slavonskom Brod u Naselju Andrije Hebrang sa 1.100 stanova, u vrijeme dok u Hrvatskoj još nije postojao niti Pravilnik o raspodjeli i obračunu toplinske energije pomoću razdjelnika topline.

Od 2008. Do 2015. u suradnji sa Siemensom postali smo jedino hrvatsko trgovačko društvo koje u Hrvatskoj ima vremenski najdulje iskustvo na području raspodjele toplinske energije i mjerenja potrošnje vode. Sustavi su zasnovani na daljinskom očitavanju.

U Svetoj Nedjelji, 2016. godina.
Petar Fruk, dipl. ing. el.